ALT/TEXT GAMBAR
::Miss Eyna Anuar::
Mea
Home Mine Frens Stuff Tips

Doakan MISS EYNA ANUAR (MEA)berjaya dalam hidup >__<


Donation




Blog Mea!


D'Owner


Assalamualaikum and Hai. Welcome to my wonderland. my name is Eyna Anuar.Just call me MEA (Miss Eyna Anuar). I'm from Terengganu. i like pink colour !!! and proud to be myself.I'm also not beauty queen. Im just happy girl
GuaBlog.com



Let's talk!
My L0vely


My Story!!



My Little Turtle!!



Sponser by!!





Cara Guna Blogskin




hai semua ^__^

ok ni tuto pertama Mea yap :p

Mea nak ajar korang guna blogskin..
xsusah pun sbnrnya cuma kena rajin godek2..

try and error!!

JOm try!!



 1. design --> edit html

2. dekat ruang ni korang scroll sampai bawh hingga
 jumpa (Rever To Classic Template)


clik revert to classic tem..


3. lepas klik, korang save dulu ye..

rehat sebentar ye..  ^__^

4. kemudian, korang klik sini ..

-kat situ korang pilih la skin yang korang berkenan yap.

-lau nak tengok bnyak pilihan cari dekat (skin of the day)


ada kat bwah tu ^_^



5. ok dah pilih korang klik blogskin tu ye..

6. kemudian korang cari  ( blogger main )


ok tekan blogger main tu

7. kemudian , dia akan terus download..

8. ok lepas download korang klik dekat file yg di download (akan keluar dlm notepad)

9. korang clik Ctrl A dan copy semua dlm notepad tu ye..

10. dan pergi balik ke edit html.

11. gantikan kod dalam edit html dalam petak tu dgn paste kod blogskin yg korang copy tadi.

12. ok , sudah siap dan save.


#so, bermula la tugas korang untuk mengedit kod blogskin mengikut kehendak sediri.

All the best!!



-----------<@



Labels: